OUR STORY

Het was een koude en donkere dag in december 1951.

Op de onverharde zandpaden in het Brabantse dorp Gilze en Rijen reed een jonge kalende man, genaamd Chiel, rond op zijn Solex. In de zijtassen gesneden leer en zolen, die hij ophaalde en wegbracht van naaister naar naaister. Chiels schoonbroer Jo zat op een zolderkamer in het naburige dorp. Bij kaarslicht deed hij de boekhouding.

Zo begon in 1951 Schoenfabriek Jochie, vernoemd naar zijn oprichters Jo en Chiel, met de productie van babyschoenen. Later werd veel bijgeleerd in de Duitse Elefanten fabriek en in de jaren negentig kwam er het label Freaks bij voor de oudere kinderen.

In alle jaren sindsdien is er veel veranderd en tegelijkertijd ook heel weinig.

Baby- en kinderschoenen maken is altijd een ambacht gebleven, dat niet zonder passie en liefde gedaan kan worden. Aan het roer van het familiebedrijf staat inmiddels Chiels kleindochter Joyce en lopen kinderen in Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op schoenen van JOCHIE&FREAKS.

Nu in 2020, bijna 70 jaar later, slaat JOCHIE&FREAKS een nieuwe weg in, een groene weg. Traditie, ambacht, pasvorm. Stijlvolle, originele, vrolijke ontwerpen. Ze zullen voortaan worden ingezet voor een duurzame toekomst. Want de wereld is aan het veranderen, dus laten we de wereld veranderen. Voor onze kinderen. En hun kinderen. JOCHIE&FREAKS goes green! HAPPY.FUNKY.GREEN.